c Comics Salón & AnimeSHOW - COSPLAY
JEGYEK PROGRAM TÉRKÉP VERSENYEK FAQ KAPCSOLAT

Cosplay - Szabályok - CS2022


HATÁRIDő: 5.9.2022

KAPCSOLAT: cosplay.csas@gmail.com


A cosplay az előadó-művészet egy ága, ahol a résztvevők különböző jelmezeket és kiegészítőket viselve próbálnak egy képregényhőst, rajzfilmfigurát vagy koncepciót megjeleníteni. A jelmezt készítő, illetve viselő személyek a cosplayerek.

SZABÁLYOK:
1. A Cosplay verseny résztvevői ingyenes belépest kapnak a rendezvényre.
2. A versenyzők a maguk által választott karakternek fognak beöltözni. A karakternek egyhangban kell lennie a CS/AS szellemével.
3. A sajátos karakterek (mint pl. a nyuszi füles lány, iskolai egyenruha), vagy különböző divat stílusok (lolita, visual kei és stb.) nem számítanak coplay-nek és ezért nem engedélyezetek a versenyen.
4. A fesztiválon fiatalkorú személyek is részt vesznek ezért tilos a meztelenkedés!
5. Maguknak a versenyzőknek kell megvarrniuk a saját jelmezeiket. A versenyző használhat vásárolt ruhadarabokat (pl. nadrágokat), de ezek nem tehetik ki a jelmez több mint 50%. A jelmez készítésénél segíthetnek, de feltételezzük, hogy a nagy részét maga a versenyző készítette el. Ha nem biztosak abban, hogy a jelmezük megfelel a szabályoknak, akkor az allábi email címen hozzánk fordulhatnak eligazításért. A szervező fenntartja magának a jogot arra, hogy kizárja a versenyből azt a jelmezt, amelynél nagy valószínűséggel feltételezhető, hogy vásárolt. Annak jeléül, hogy olvastátok a szabályokat a jelentkezési email címébe írjátok bele, hogy Cosplay verseny AS 22.
6. Egyedül és csoportban is részt lehet venni a versenyen. A csoport mind egység lesz pontozva és a helyezés elérésé esetén egy díjat kap. A csoport légyszámát előre kell bejelenteni. A csoporttagok száma 3-t főre van korlátozva.
7. A versenyzők több jelmez elkészítésénél is segédkezhetnek, de a versenyen csak egy jellemzel vehetnek részt. A jelmez váltás abba az esetben engedélyezett, ha a jelmezek ugyan ahhoz a karakterhez füzödnek és egyet alkotnak (a jelmezváltás a színpadon is végrehajtható, ha az előadás részét képezi, pl.: https://www.youtube.com/watch?v=SXnaSYDEMM0).
8. A közönség soraiban gyerekek is találhatóak ezért viselkedjetek a színpadon. A káromkodás, szexuális témájú célozgatás és magamutogatás szigorúan tilos és kizárást von maga után a versenyből.
9. A jelmez részét nem képezhetik teljesen vagy részben (pl. airsoft) működő fegyverek. Ha bármilyen kérdésük van e témában forduljanak hozzánk az alábbi email címen.
10. Olyan jelmezzel nem lehet részt venni, amelyt már beneveztek valamelyik korábbi CS/AS versenyére.
11. Abban az esteben ha több mint 35 jelentkező fog benevezni a versenyre, a szervező fenntartja magának a jogot, hogy a szombati nap folyamán elődöntőt szervezen. Abban az esetben, ha a szervezók így döntenének, akkor email formájában lesznek a résztvevőket informálva.

A Cosplay verseny két részből (fordulóból) fog állni. Reggel a zsúri fogja értékelni a jelmezeket és délután a közönség bemutató fog megrendezésre kerülni.

A verseny program
1. A verseny első része szombaton reggel (az időt a versenyzőknek mailben fogjuk pontosítani) fog megrendezésre kerülni. A versenyzők egyenként fogják bemutatni a zsűrinek a jelmezeiket, amely értékelni fogja a technikai formát és lehetősége lesz rákérdezni a készítés részleteire. Az első rész időtartama a bejelentkezett versenyzők számától fog függeni.
2. A fellépés ideje alatt a versenyzőkkel nem lesznek interjúk készítve. A kommentátor csak felkonferálja a versenyzőt a színpadra.
3. Ajánlott a versenyzők számara, hogy a választott zenei kíséretük legalább 2 perc hosszúságú legyen. A mikrofonba beszélés tilos. Viszont a szervezőknek leadott zenefelvétel tartalmazhat olvasott szöveget.
4. A versenyző vagy a saját zenéje kezdetére, vagy a felkonferálásra lép fel a színpadra. A sorrendről a versenyzők előre tájékoztatva lesznek.
5. A versenyzők kötelesek elküldeni a szervezőknek karakterük képét (megfelelő minőségben), amely a vászonra lesz vetítve a fellépés ideje alatt. A videók nem engedélyezettek.

Értékelés:
1. Az első három hely sorsáról a közönség szavazatai döntenek.
2. Jury Award:
Jury consisting of 5-judges awards prizes in 5 cathegories:
A> Best Needlework
B> Best Makeup
C> Best Armor
D> Best Special effects
E> Best Roleplay

EUROCOSPLAY/COSPLAY CHAMPIONS> The jury also picks the winner who wins the slovak qualifier round and becomes Slovak representative in international competition Eurocosplay/Cosplay Champions.

Regisztráció
Ezen az email címen lehet regisztrálni: cosplay.csas(kukac)gmail.com. Jelentkezni deadline lehetséges. A határidó után küldött e-mailek nem lesznek elfogadva.

Az emailnek tartalmaznia kell:
1. Helyesen kitöltött email cím
2. A jelentkező neve/beceneve, csoport esetén a csoport neve
3. Név/becenév kiejtése
4. A karakter neve/nevei
5. A karakter neve/nevei kiejtése
6. Az anime/játék címe, amelyből a karakter ered
7. Karakter eredete (játék, anime, képregény stb.)
8. Eurocosplay/Cosplay Champions (ha részt akarsz venni az Eurocosplay kvalifikációs körén írj egy Igent. Ha mint csoport akartok részt venni írjatok egy névlistát. Erősítsd meg, hogy a jelmezed megfelel az Eurocosplay szabályainak, betöltötted a 18 éves korhatárt és Szlovák állampolgár vagy. Ne feledjétek, hogy az Eurocosplaynak/Cosplay Champions külön szabályai vannak)
9. Arról az email címről írj, ahová a versenyről kapcsolatos információkat küldhetjük. Ha lehetséges akkor Facebook elérhetőséget is (meglesztek hívva olyan csoportba, ahol a versennyel kapcsolatos témák lesznek megbeszélve).

Az email mellékletnek tartalmaznia kell:
a) Egy karakter/ok -ról szóló képet (megfelelő minőségben). A képen egyértelműen láthatónak kell lennie a karakter öltözéke. Csoport esetén elég egy csoportképet küldeni, ahol az összes karakter látható. Ha ez nem lehetséges külön is elküldhetitek okét.
b) Zene (ha lehet akkor mp3-ban, a YouTube link nem megfelelő). Ellenőrizd le, hogy az általad küldött zene fájl elegendő minőségű, hangos és nem tartalmaz zajokat stb. Jó, ha a zene 0:00-tól kezdődik ????.

Ráadásul minden versenyzőnek meg kell erősítenie a részvételét legkésóbb a fesztivál pénteki napjáig . Ha nem lesztek jennel a fesztivál pénteki napján, akkor ezt az információt el kell küldeni a szervezőknek legkésőbb csütörtökig. További információkat emailben/Facebookon fogtok megkapni.

A szervező fenntartja magának a jogot az esetleges változásokra. Az esetleges változásokról szóló információkat emailben/Facebookon fogtok megkapni.


HATÁRIDő: 5.9.2022

KAPCSOLAT: cosplay.csas@gmail.com


JEGYEK PROGRAM TÉRKÉP VERSENYEK FAQ KAPCSOLAT
Copyright 1988-2022 Róbert Žittňan - All rights reserved