c Comics Salón & AnimeSHOW - ORIGINAL COSTUME
JEGYEK PROGRAM TÉRKÉP VERSENYEK FAQ KAPCSOLAT

Original Costume - AS2022


HATÁRIDő: 5.9.2022

KAPCSOLAT: cosplay.csas@gmail.com


ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK
1. A versenyzők azoknak a karaktereknek öltöznek át, amelyeket maguk választotta.

2. Saját karakterek cosplay-ezése, véletlenszerű és originális kosztümök a ORIGONAL Cosplay. Ez mit jelent:

a. Cosplay nincs/lehet már létező karakter mintáján ábrázolva, amely szerzői jog alatt van. De a Cosplay amelyik már létező karakter mintáján van készítve, nem szabat a pontos kinézetét használni, csak a részét. A többinek a saját fantáziád játéka kell, hogy legyen. Mint.b. Ninja Hófehérkec. A Cosplay a saját RPG karaktered is lehet.d. Több darabból kell, hogy legyen összerakva. Nem elég csak macska fület és farkat felrakni.e. Csak egy konkrét divat stýlus ruhája (Lolita, visual kei…) nem original cosplay

3. A karakternek, fiatalabb korhatárnak is megfelelőnek kell, hogy legyen, úgy hogy semmi pucérkodás.

4. A versenyzőknek saját kézzel vart kosztümjeiknek kell, legyen. A versenyző használhat már vett ruhadarabokat (mondjuk gatyát), de azok tartalmazhatják több mint 50% s kosztümből. a kosztüm készítésénél segíttet egy harmadig személy, de feltételezzük, hogy a több munkát tik csináljátok meg. Ha nem vagytok biztosak abban, hogy cosplayetek nincs i a szabályok ellen, írjatok a lejjebb megjegyzett e-mail-re. Az organizátornak joguk van arra, hogy diszkvalifikáljanak egy olyan cosplayt ahol nagy a gyanú, hogy korrumpálva/véve volt. Hogy megerősítsd, hogy olvastad a szabályokat írd a jelentkező e-mail-be a tárgyba: AS 2020 – ORIGINAL

5. A publikumban gyerekek is ülnek, úgy hogy kérjük, az szerint is viselkedjetek a színpadon. Káromkodásért, szexuális Besédért és gesztusokért, ígérgetés vagy alsó nemű mutogatásét a színpadon az organizátor diszkvalifikálhat vagy máshogy penalizálhat.

6. A kosztüm kiegészítői között nem szabat működő fegyvereknek vagy fegyverek, amelyek annak kategorizáltatóak (éles kard és úgy) lenniük. Akármilyen kérdéséket fordítsátok a lenn megedzett e-mail-re.

7. A versenybe nem csatlakozhattok olyan kosztümmel, amelyek már versenyeztél valamely CS/AS-en vagy hasonló akciókon. És azt akkor, se ha egy picit megváltoztatatok.

A cosplay verseny két szakaszban fog zajlani. Kosztüm értékelése a zsűrivel (reggel) és bemutatkozás a sínpadon publikum előtt (ebéd után)

Verseny menete
1. A cosplay verseny alatt nem lesznek semelyen beszélgetések a versenyzőkel. A moderátor csak bemutatja a versenyzőt. Moderátor iba uvedie súťažiaceho.
2. A versenyzőknek ajánljuk hogy válaszának zené a háttérbe amely 1,5 perc hosszú. Beszélt szó, (mikrofonba) nincs megengedve. De beszélt szó benne lehet a zenében, amelyet a versenyző elküld az organizátoroknak
3. A versenyző a zene kezdetével jön a színpadra (vagy a moderátor bemutassa). A sorszámmal előre meg lesztek a versenyzők ismertetve.

Étékelés:
1. Első három helyet a zsűri dönti el.

REGISTRÁCIÓ
DEADLINE éjfélig regisztrálhattok e-mail-en keresztül. E-mailek ezután nem lesznek elfogadva.

Az e-mail-ben muszáj lennie:
1. Jól beadott tárgy
2. Név/ becenév/ csoport neve
3. Név/ becenév/csoport neve helyes kilejtése
4. Karakter/ek neve
5. Karakter/ek neve helyes kiejtése
6. Egy kis leírás a karakterről
7. E-mail címet, amelyről küldjétek a e-mail-t, és amelyre lesznek küldve az információk. Ha lehetséges akkor Facebook-ot is (hozzá lesztek adva egy titkos csoporthoz ahol a közelebbi infót fogjuk megbeszélni)ha csoportról van szó, elég csak egyiknek a csoportból amelyik átadja az infót a többieknek
8. Csatoljátok hozzá:
a. Zenét (legjobb ha mp3, youtube link nem zene!)
b.Bizonykodjatok meg abban, hogy a zene jó minőségben lett leadva (elég hangos problémák nélkül) a zene 0:00-tól lesz elengedve, úgy hogy a legelejétől.

Minden versenyzőnek muszáj bejelentkezniük a CS/AS-n A infó Standon legkésőbb szombat 20:00-ig, hogy erősítse hogy igazán belép a versenybe. Ha szombaton nem lesztek CS/AS-n akkor legkésőbb péntek. Több infó e-mailben vagy facebookon.

Az organizátoroknak joguk van változásokat tenni a szituáció szerint. Minden változásról informálva lesztek e-mailen/facebookon, ha lehetséges lesz.


HATÁRIDő: 5.9.2022

KAPCSOLAT: cosplay.csas@gmail.com


JEGYEK PROGRAM TÉRKÉP VERSENYEK FAQ KAPCSOLAT
Copyright 1988-2022 Róbert Žittňan - All rights reserved